Τι πρέπει να προσέξετε στην κατασκευή ιστοσελίδων

Η Κατασκευή Ιστοσελίδων έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη από την προοπτική της χρηστικότητας και της αισθητικής. Ο σχεδιασμός επηρεάζει το πώς συμπεριφέρονται οι χρήστες σε μία ιστοσελίδα. Επίσης κερδίζει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών και βοηθάει το search engine optimization.

Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πολύ προσεγμένος και πρέπει να αποφεύγονται σελίδες με υπερβολικό κείμενο, διαφημίσεις και στοιχεία που καθυστερούν και ενοχλούν τις ενέργειες του χρήστη. Όταν ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας είναι αποτρεπτικός και προκαλεί υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης τότε χάνετε πολύτιμη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Δημιουργήστε εύκολη πλοήγηση, παρουσιάστε πλούσιο περιεχόμενο και όμορφες εικόνες.

Οι χρήστες δεν έχουν την υπομονή για να διαβάσουν ένα τεράστιο κείμενο. Θέλουν τις πληροφορίες που τους παρουσιάζετε να είναι σαφείς και συνοπτικές. Επίσης πρέπει να ανοίγουν γρήγορα και να είναι ευανάγνωστες σε όλες τις συσκευές, ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης. Όλα αυτά είναι μέρος της σχεδίασης της ιστοσελίδας και πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως γιατί η κατασκευή ιστοσελίδων δεν είναι τόσο απλή.

Οι χρήστες πρέπει να διαβάσουν εύκολα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και να έχουν εύκολη πλοήγηση. Χρησιμοποιήστε μία εύκολη στην ανάγνωση γραμματοσειρά με σωστό μέγεθος και προτεραιότητα την διάταξη για να επισημάνει σημαντικά σημεία της ιστοσελίδας.

Εάν έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα πρέπει να έχετε αναζήτηση για να κάνετε εύκολη την αναζήτηση πληροφοριών για τον χρήστη. Ειδικά εάν ο όγκος των πληροφοριών και των προϊόντων είναι μεγάλος.

Στην Κατασκευή Ιστοσελίδων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η πλοήγηση από όλες τις κινητές συσκευές. Οι περισσότεροι επισκέπτες σας χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κουμπιά και οι σύνδεσμοι της ιστοσελίδας σας έχουν σχεδιαστεί να προσαρμόζονται ανάλογα με την κάθε συσκευή και οθόνη. Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψιν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω να δείχνουν σωστά και στην ποιο μικρή οθόνη κινητού, διαφορετικά εάν η ιστοσελίδα σας εμφανίζετε λάθος, θα χάσετε επισκέπτες και μέλλοντες πελάτες.

 

 

Close Menu